Duit lebih untuk kawen..yippe

Thursday, December 5, 2013

Doublestemcell Phytoscience


Hai!

Lama tidak menulis disini,percutian saya di Kuching,Sarawak dan Langkawi,Kedah pun sudah lama namun masih tidak sempat untuk diceritakan;) Takpe,itu kemudian.Kali ini yang menarik minat saya yang lebih menarik adalah produk kesihatan yang baru ini.

Kerjaya saya sebagai seorang jurusolek dan juga konsultan imej membuatkan saya perlu berjumpa ramai orang dari pelbagai golongan dan latar belakang.Jadi,pelbagai produk yang saya telah cuba dan pakai untuk diri sendiri serta sesuai dengan keadaan diri yang kadang kala sibuk dan makan pun tak sempat (yes,u must trust me,coz kadang-kadang makan pun malam je,pagi tegahari,petang banyaknya on the road )

Saya juga tidak pernah menidakkan the power of networking business..I see it from positive views.Any business pun ada buruk baiknya jika dijalankan secara konvensional pun.You must do RnD,Marketing,Produts,Packaging,Customer Services,Location,license and etc.Kos itu sangat besar,jika anda ingin menjadi yang diatas,anda perlu bermula dari bawah.Ingat itu..But with networking business, the good products already there,what u must do is only SELLING and STRATEGY. ;)

Ok,back to topic why i consumed this products because :





1.Doublestemcell  
Adalah gabungan 2 ekstrak buah buahan menggunakan sistem teknologi Swiss,
Ekstrak buah epal hijau Swiss dan juga ekstrak buah anggur serta diperkaya dengan buah acai beri dan blueberry untuk memperbaiki sel kulit dari dalam.(nourish your skin from within).

Mengapa gabungan epal hijau swiss dan anggur digabungkan?
Epal hijau swiss ini telah menggembirakan para pengkaji kosmetik dimana didapati dapat melambatkan proses penuaan.ehem..Kenapa kita tak makan epal ni terus?kan senang murah je kot sebiji epal dari beli produk mahal?aha..Hello kakak,epal swiss ini rare,dan sangat-sangat masam,tak mampu ko nak telan kot,
epal ini pelik walaupun selepas 4 bulan jatuh kat tanah ianya masih cantik tidak berlebam berbanding epal lain yang sudah tentu akan berkedut hitam itu.Epal ini telah ditemui pada kurun ke 18 dari Thurgau,Utara Swiss.Jadi berterima kasih kepada Mibelle Biochemistry,Switzerland yang buat kajian ini.




Kenapa acai beri dan blueberry ada sekali?
Ini adalah bahan tambahan untuk kulit.
Kelebihan acai beri :
1. 5 x ganda anti oksida berbanding Gingko dan 33 x ganda anti oksida berbanding 'red wine'.
2. Ada Omega fatty acid, amino acids,vitamin A,B1, dan E.
3. Boleh kurangkan berat badan sebab naikkan kadar motabalisme.
4. Tingkatkan tenaga.
5.Perbaiki memori ingatan serta fokus
6.Kurang kolestrol dan kuatkan jantung
7.Kulit makin sihat dan jelita

Kelebihan blueberry :
1. Kandungan vitamin c yang tinggi
2. Ada vitamin A,iron,calcium,manganese,vitamin K,vitamin E,Zinc,Phosphorus dan Selenium.
3 .Mengandungi flavanoids iaitu boleh memperbaiki sistem memori dan fungsi kognitif seperti memperbaiki kebolehan memberi sebab,alasan, membuat keputusan,dan jika diamalkan boleh mengurangkan kebarangkalian penyakit nyanyuk.




Macam mana nak makan?
Aha..senang saja,telan je sebab macam serbuk.Tak perlu susah-susah cari cawan.sudu nak bancuh kacau.Memang sesuailah macam saya yang tak sempat nak minum pagi pun..;)
Produk ini ada 14 sachet,jadi selang 2 hari makan 1 paket pun sudah ok.Eloknya makan di waktu pagi lepas subuh ke sebab kalau makan waktu malam nanti aktif tak boleh tidur pula (ini testimoni dari kawan).
Kesan?tunggu 2 minggu lepas makan..Insyaallah akan ada rasa perbezaan dari segi tekstur kulit,tenaga ;)







Adakah produk ini halal, dan GMP?

Mestilah sudah ada!

sudah dapat award lagi :

2008 Europe Innovation Prize
Patent Number:
US2008/0299092 A1
EP 1985280 A2


Ada 2 produk lagi iaitu Triple Stemcell Shine Stem (cream)  dan Triple Stemcell Miracle Intense Essence (semburan)..Nanti saya review kemudian.


Eh,Harga?
RM250,ada 14 sachet.Harga memang sudah tertera di kotak dan standard.



Jika berminat boleh hubungi Sara 0176309921 (prefer wassaup).dan email ke sarahataresources@gmail.com



Ingin jadi ahli dan mula berniaga dengan modal rendah?
RM270 anda akan dapat 2 kotak doublestemcell
RM1620  akan dapat 12 kotak doublestemcell
RM5400 akan dapat 40 kotak doublsteemcell



*Harga ini sampai 15 Januari 2014 sahaja.akan meningkat selepas itu.

Bagaimana ingin menjana pendapatan sampingan?kita perlukan strategi:





Tengok je memang tak akan faham.Setiap sesuatu ada gurunya ;)
Pelan pemasaran kalau nak tahu boleh wassaup sara atau boleh jumpa sara ye.For start boleh tanya wassaup dulu 0176309921

Thank you people;)



"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

Thursday, November 14, 2013

Mumbling.. only me understand.

Awas!Entri ini mungkin panjang.
Jika tak mahu pening kepala,
Tak perlu baca ;)
Please ignore any grammatical error and bahasa yang campur-campur itu.


Hati,
itu tempat paling sensitif dan emosi setiap manusia.
Ada yang dapat mengawalnya,ada yang tersasar memakan diri.
Namun bagi saya sendiri,ada baik buruknya apabila sudah tercuit rasa di hati ini.
Saya tidak akan menidakkan perasaan suka itu jika ada dan tidak berpura-pura mengadakan "rasa" itu
Apabila rasa itu ada,
Setiap hari ingin saja mendengar atau mengetahui khabarnya
Walau satu msg membuatkan hati berbunga-bunga,bibir terukir senyum gembira
Kadang-kadang rasa tak normal.
Betul lah perumpamaan makan tak kenyang,tidur tak lena,tapi mandi tetap basah.haha
Sebenarnya takdelah nak sangat tanya khabar atau tanya benda-benda kecil itu,
Tapi,entah hati yang suruh buat,jadi minda separa sedar pun ikut lah.haha
Bila hati tercuit,minda jadi no 2.
As a women,yes we always being in trapped when it comes to lovey dovey thingy
Tak kira umur muda remaja atau tua berkedut
Dalam persoalan hati baik lelaki mahupun perempuan
Sama je.
Pengalaman yang banyak mengajar baik atau buruk sesuatu itu.
But before u do planning please do market research.Determine what the men find attractive want in a wife,Then give it to them.(But please be yourself)
Tapi setakat umur sekarang sudah pandai sikit buat planning before simply falling in love with a wrong people.Planning itu kita sendiri yang senaraikan ciri lelaki idaman yang dikehendaki,
So u will set your own standard and boundaries.
Let say u want that guy have own property,cars,savings,travel abroad a lot,love u more,not smoking,good looking,kindhearted n etc
just senaraikan.panjang dua muka surat pun takpe.haha (i did mine just now;p)
So,everytime u meet up a new guy,u asking about their plan short term and long term so that u will know whether that man are in same line or not.
If that man have planning only for himself not including u,just leave him,they wanna play around with u only.Isi masa lapang sebab bosan takde buat apa. (please trust me)

If that man,have planning to having his own property and including u as the one will cheer him up,it would be something in future.(yeayy!)
If that man is the one who pop up the question about family,marriage to you,that's must be a BIG sign.lalala~

But please do it nicely and bring them in peaceful mood.:)
You must be a good customer service then.hehe

Advertise something that u have,he doesn't..Of course as a lady,u must act like a lady,be feminine,soft,sweet,caring,kind,and etc..If u offering him independent,aggresive,strong,challenging,assertive,well he probably has all that spades.He will see u as a men,as competitor not as he doveylovey gf anymore.
Be different than him.
A good man will be a good provider,protector and a knight amour for you.
Let him be the prince,u are the queen.
Let him do their job,u as a women wait,listen and encourage him.
(For me,its hard to just wait,listen and see coz macam lambat betul action mamat ni tak paham ke?hahaha,but i need to admit it everything goes well with time..yadayadaa.Nampak kesabaran itu di tahap paling bawah,,huhu)

For this moment,just do the things u like the most,Don't settle for any men who are not your husband yet.
They are not the one who will accomodate your life then.
So,if he serious about u and his action showing more than his words,
Then,give it a wrap..


Jika tiada rasa itu,saya akan lebih fokus dengan kerjaya dan bersungguh mencapai impian yang ingin dicapai.
Namun,saya rasa umpama "hilang dan kosong"
Ya,memanglah gembira dapat apa yang diimpikan,
Pada zahirnya lah,dalam hati siapa yang tahu,
Tetapi kadang-kadang u want to feel as a girl again. haha
Yes,feel like a girl.
Be lovely,feminine,polite,soft spoken
Don't need to rush everything,accomodate everything as u are a man.
Oh,how i wish it become true one day.haha
But in reality,u need a financial and economic stability before u find your prince charming right?
You need to be a great women in order to attract a great guy.

But please don't push yourself  to settle with any man just to shut up others mouth
Hello,this is my life,
I have my own pride to be with.(chewah!)
Thank you for concerning about my age,my pregnancies ability, my health and etc.
I would happily married with someone i'm truly love rather than be miserable in whole life in order
to get tittle as a 'wife'
What for? Marriage should be the happiest things happen in your life.
With good,hard time (hope no Bad time ever)
You get your soul mate.Be older,wiser and  got wrinkles in faces and heart too.
I would prefer that.
Someone who meet all my criteria and he will sweep me off my feet and to married with me..huhu 0,0
Haha,i know i'm a bit fussy..lol

And now i need to attend cooking class!well,i'm lady lor..haha
Don't deny it coz by hook or by crook u must be your own chef of your cooking.haha
Sedap atau tidak,telan dulu.
If you are tasteble person,so u will make sure your cooking is delicious.is it?
Be lady but think like a man
*to my future husband,please bring me travel abroad every year.haha (of course u need to be on top of financial matters!)huhu
actually every 3 months i need to recharge my energy.
This is me,so i know where is my capability to life on.So be with me dear,u will know.
This is what i'm doing while i'm still single,why to berkorban banyak benar perkara yang sudah biasa dilakukan ketika single,so then i need u to accompany me with this long life journey.
Bolehkah sayang? pheww
(u might reading this later)


Ok,penat dah tulis panjang-panjang.Sorry la kalau terbaca itu ya.
I have other side in myself (dang!)
No lah..every people like that.
Maybe me looks so obvious kot.
People will dunno what i can do,or think or anything will rock them.

Expect the unexpected.
Think out of box.
Mysterious.
Sexy.lol
Jangan disangka sungai yang tenang tiada buaya.eh ada kaitan ke?haha


Sekian.
Buka blog masak-masak
Sekarang.







"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

Tuesday, November 12, 2013

Mencuri HATI saya

Dia telah mencuri hati saya.
Hanya dengan nama terusik jiwa,
Membuat saya tidak keruan,
Makan tak lalu,tidur tak lena,
Termimpi-mimpi walaupun tidak pernah bersua mahupun bertentang mata,
Sekadar gossip yang disebut-sebut sejak sekian lama,
Oleh rakan taulan dan juga keluarga,
Hanya gambar pengubat duka lara,

Bilakah kita boleh bersama,
Melayari bahtera dan harungi ombak badai bersama,
Hanya masa yang sesuai akan pertemukan kita,
Waktu itu akan kunanti dengan setia,

Datanglah padaku di ketika yang sedia,
Direstui oleh semua,
Seia sekata mengikat patri janji kata
Moga bahagia bersama hingga ke syurga

Apakah perasan ini untuk sebenarnya?
Cinta yang bermakna?

Nukilan hati yang ikhlas daripada Cik SH

*ini untuk hp iphone 5s gold atau seseorang istimewa ini?>.<
konfius kejap.hehe
 — feeling loved.







Nak husband muka ala-ala Choi Sin Woo boleh?
*ok nak mimpi*
;p




Curlass,taste orang luar Malaysia je.;p
Kalaulah ShiWon nampak gambar ini
blushing teruk aku*,*






"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...