Duit lebih untuk kawen..yippe

Tuesday, September 2, 2014

Hai

Hai dan assalamualaikum!

Maaf sangat sangat tidak meluangkan masa menulis blog dan tidak membalas segala pertanyaan.

Saya mohon anda semua email sahaja ya,jangan telefon atau wassaup untuk bertanyakan hal percutian.
Saya ada komitmen dan masa tersendiri.Tidak manis jika wassaup dan telefon di kala waktu malam hari.

Jadi,apa permasalahan email sarahataresources@gmail.com

Tiada jaminan dibalas dalam masa yang cepat.Kadang-kadang 5 hari selepas itu baru saya mampu membalasnya.Bukan sombong,namun kekangan kerja yang membataskan segalanya.

Namun,terima kasih kerana sudi merujuk kepada saya.

Manalah tahu rezeki saya  untuk percutian seterusnya ditaja kan?hehe
Siapa tahu?

Doakan lah ya.haha


Adoi,percutian saya ke Korea Selatan awal tahun ini pun tidak lagi diceritakan.Ada informasi yang sudah saya lupa;(

Nanti lah ye.


Saya sedang sibuk untuk urusan lain.
Bye bye korang.









"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

Sunday, April 20, 2014

Percutian Ke Korea Part 1

Assalamualaikum !

Hari itu sarah ke Korea dari 1/4-6/4.















"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

Thursday, November 14, 2013

Mumbling.. only me understand.

Awas!Entri ini mungkin panjang.
Jika tak mahu pening kepala,
Tak perlu baca ;)
Please ignore any grammatical error and bahasa yang campur-campur itu.


Hati,
itu tempat paling sensitif dan emosi setiap manusia.
Ada yang dapat mengawalnya,ada yang tersasar memakan diri.
Namun bagi saya sendiri,ada baik buruknya apabila sudah tercuit rasa di hati ini.
Saya tidak akan menidakkan perasaan suka itu jika ada dan tidak berpura-pura mengadakan "rasa" itu
Apabila rasa itu ada,
Setiap hari ingin saja mendengar atau mengetahui khabarnya
Walau satu msg membuatkan hati berbunga-bunga,bibir terukir senyum gembira
Kadang-kadang rasa tak normal.
Betul lah perumpamaan makan tak kenyang,tidur tak lena,tapi mandi tetap basah.haha
Sebenarnya takdelah nak sangat tanya khabar atau tanya benda-benda kecil itu,
Tapi,entah hati yang suruh buat,jadi minda separa sedar pun ikut lah.haha
Bila hati tercuit,minda jadi no 2.
As a women,yes we always being in trapped when it comes to lovey dovey thingy
Tak kira umur muda remaja atau tua berkedut
Dalam persoalan hati baik lelaki mahupun perempuan
Sama je.
Pengalaman yang banyak mengajar baik atau buruk sesuatu itu.
But before u do planning please do market research.Determine what the men find attractive want in a wife,Then give it to them.(But please be yourself)
Tapi setakat umur sekarang sudah pandai sikit buat planning before simply falling in love with a wrong people.Planning itu kita sendiri yang senaraikan ciri lelaki idaman yang dikehendaki,
So u will set your own standard and boundaries.
Let say u want that guy have own property,cars,savings,travel abroad a lot,love u more,not smoking,good looking,kindhearted n etc
just senaraikan.panjang dua muka surat pun takpe.haha (i did mine just now;p)
So,everytime u meet up a new guy,u asking about their plan short term and long term so that u will know whether that man are in same line or not.
If that man have planning only for himself not including u,just leave him,they wanna play around with u only.Isi masa lapang sebab bosan takde buat apa. (please trust me)

If that man,have planning to having his own property and including u as the one will cheer him up,it would be something in future.(yeayy!)
If that man is the one who pop up the question about family,marriage to you,that's must be a BIG sign.lalala~

But please do it nicely and bring them in peaceful mood.:)
You must be a good customer service then.hehe

Advertise something that u have,he doesn't..Of course as a lady,u must act like a lady,be feminine,soft,sweet,caring,kind,and etc..If u offering him independent,aggresive,strong,challenging,assertive,well he probably has all that spades.He will see u as a men,as competitor not as he doveylovey gf anymore.
Be different than him.
A good man will be a good provider,protector and a knight amour for you.
Let him be the prince,u are the queen.
Let him do their job,u as a women wait,listen and encourage him.
(For me,its hard to just wait,listen and see coz macam lambat betul action mamat ni tak paham ke?hahaha,but i need to admit it everything goes well with time..yadayadaa.Nampak kesabaran itu di tahap paling bawah,,huhu)

For this moment,just do the things u like the most,Don't settle for any men who are not your husband yet.
They are not the one who will accomodate your life then.
So,if he serious about u and his action showing more than his words,
Then,give it a wrap..


Jika tiada rasa itu,saya akan lebih fokus dengan kerjaya dan bersungguh mencapai impian yang ingin dicapai.
Namun,saya rasa umpama "hilang dan kosong"
Ya,memanglah gembira dapat apa yang diimpikan,
Pada zahirnya lah,dalam hati siapa yang tahu,
Tetapi kadang-kadang u want to feel as a girl again. haha
Yes,feel like a girl.
Be lovely,feminine,polite,soft spoken
Don't need to rush everything,accomodate everything as u are a man.
Oh,how i wish it become true one day.haha
But in reality,u need a financial and economic stability before u find your prince charming right?
You need to be a great women in order to attract a great guy.

But please don't push yourself  to settle with any man just to shut up others mouth
Hello,this is my life,
I have my own pride to be with.(chewah!)
Thank you for concerning about my age,my pregnancies ability, my health and etc.
I would happily married with someone i'm truly love rather than be miserable in whole life in order
to get tittle as a 'wife'
What for? Marriage should be the happiest things happen in your life.
With good,hard time (hope no Bad time ever)
You get your soul mate.Be older,wiser and  got wrinkles in faces and heart too.
I would prefer that.
Someone who meet all my criteria and he will sweep me off my feet and to married with me..huhu 0,0
Haha,i know i'm a bit fussy..lol

And now i need to attend cooking class!well,i'm lady lor..haha
Don't deny it coz by hook or by crook u must be your own chef of your cooking.haha
Sedap atau tidak,telan dulu.
If you are tasteble person,so u will make sure your cooking is delicious.is it?
Be lady but think like a man
*to my future husband,please bring me travel abroad every year.haha (of course u need to be on top of financial matters!)huhu
actually every 3 months i need to recharge my energy.
This is me,so i know where is my capability to life on.So be with me dear,u will know.
This is what i'm doing while i'm still single,why to berkorban banyak benar perkara yang sudah biasa dilakukan ketika single,so then i need u to accompany me with this long life journey.
Bolehkah sayang? pheww
(u might reading this later)


Ok,penat dah tulis panjang-panjang.Sorry la kalau terbaca itu ya.
I have other side in myself (dang!)
No lah..every people like that.
Maybe me looks so obvious kot.
People will dunno what i can do,or think or anything will rock them.

Expect the unexpected.
Think out of box.
Mysterious.
Sexy.lol
Jangan disangka sungai yang tenang tiada buaya.eh ada kaitan ke?haha


Sekian.
Buka blog masak-masak
Sekarang.







"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...