Duit lebih untuk kawen..yippe

Monday, February 9, 2015

YOU

Salam dan hi ;)

Ketika malam yang sunyi ini saya terfikir adakah 'kamu' sebenarnya wujud?

Lately,i'm trying so hard to find out who you are based on the information given.
Looks promising BUT unreachable.
Eventhough i know your full name,your phone no,where do you live,what your work,your family pictures and etc BUT it makes me hanging like i'm live in my own world with my own prince charming?How come it can be like that.T_T

Is it true?You are away a bit and out of sudden you come back.
Do you know how i feel?

I NEED TO MAKE A DECISION RIGHT NOW.


My biggest hope 'you' will read it sooner or later.










"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

Thursday, October 9, 2014

Percutian ke Brunei

Hai semua!

Percutian seterusnya adalah di Brunei Darusslam.Kami pergi bertiga seperti biasa menaiki Air Asia.
Perjalanan mengambil masa kurang dari 2 jam.Sara pergi ke Sabah lagi lama tau.Apabila memasuki negara Brunei,dari atas Sara nampak kebanyakan rumah mereka adalah sebuah-sebuah dengan kawasan persendirian.Kemas dan teratur.

Kadar tukaran wang mereka sama dengan nilai Singapore Dollar,di sana Brunei Dollar,So,dua kali ganda duit Malaysia



 Muka kami d awal pagi ketika sampai di Airport Brunei.Airport mereka sederhana sahaja.
Jika ingin dibandingkan KLIA2 dan KLIA memang top la
Setelah sampai di Airport,orang dari hotel yang jemput kami.Wahh..rasa
dirai ketika sampai disana ;)

Setelah berehat sebentar,malam itu kami keluar ke kawasan sekitar dengan hanya berjalan kaki
sahaja.Public transport disana agak sukarla.
Better ada kawan di sana ataupun duduk di tengah-tengah bandar.





























"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM


Wednesday, October 1, 2014

Percutian ke Korea Part 3


Hari Keempat
Kami perlu bangun lagi awal dari biasa untuk ambil bas dan terus ke train bagi meneruskan perjalanan ke Nami Island.Sesiapa peminta eh..peminat setia cerita Korea mesti tau tempat ini,cerita Winter Sonata.Kami datang musim bunga,maka tiadalah salji nak bergolek kan;p












Disini kami cuba makan nasi goncang.haha.Korang perlu berjoget dengan nasi sebelum makan.hehehehe.Tak delah,just goncang je bekas nasi itu sebelum makan ;)





Hari kelima
Kami ke taman tema Everland.Seperti masuk di alam fantasi.Sesiapa pernah ke Universal Studio mana-mana Negara pun macam ini lah keadaanya.Tapi,kami tidak sempa nak main roller coaster dan lain-lain game sebab kami berkejaran dengan masa untuk naik kapal Cruise.








Sebenarnya Sara teringin nak naik Libra Cruise dan menghayati pemandangan dari laut.Tak tahu pula hajat itu tercapai ketika di bumi Korea.Ini lagi epic..suhu 2’c je.Menggigil cik kak,tak sempat nak buat pose ala-ala titanic.Hiks ;p





Owh kami naik Evitania Cruise.Sementara beratur nak masuk kapal,kami beli coffe panas dan roti dulu.Sedap hirup kopi panas ketika cuaca dingin.Dalam banyak banyak tempat Sara pergi di Korea,Inilah masa paling best bagi Sara lah. Sebab naik kapal waktu petang so Nampak matahari terbenam.


Hari Keenam
Bersiap-siap untuk pulang ke Malaysia




"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...