Duit lebih untuk kawen..yippe

Monday, February 11, 2013

Percutian ke Kota Kinabalu-Part 3


Salam dan hai!
ini entri terakhir bagi percutian ke kota kinabalu sabah.
sesiapa yang terlepas boleh rujuk di :

Bagi part 3,kami pergi ke pulau untuk snorkeling.
Ini adalah pengalaman pertama Sara snorkeling.
Masa pergi pulau mabul,semporna tak buat sebab takut.
sangat rugikan?
tapi kali ini setelah dipujuk rakan-rakan.maka termakan juga pujukan itu.
Kos naik bot dan pergi 2 pulau dan alatan snorkeling semua seorang anggaran kasar rm50 seorang
sebelum naik bot itu,belilah air mineral,keropok siap-siap.
lepas mandi manda sudah tentu perut sangat lapar.


pintu masuk untuk naik bot ke pulau-pulau di KK.
Ada 3 pulau yang mesti dikunjungi iaitu 
Pulau Mamutik,Pulau Manukan dan Pualu Sibu.
Kami sempat pergi 2 pulau saja iaitu Manukan dan Mamutik.
Personally i suka pulau Manukan,
lagi cantik dan kurang batuan.
But please careful dengan batu karang dibawah,i tak pakai fin,so terpijak, kaki i luka-luka.
pedih tau!

ini gambar berkaca mata hitam terkena angin laut pula;)

senyum cuak+gembira dapat snorkeling dan tengok ikan nemo ;)

Inilah cikgu-cikgu tak bertauliah ajar i berenang,bernafas dan bersnorkeling.
tq so much cikgu-cikgi.;)

jeles,dorang nak buat terjunan payung terjun di laut.
Nama saintifik aktiviti ni i lupa.
para/pada_____


ini di pulau mamutik.
macam gagah perkasa masing-masing ;P

Senyum jelah.
Pasal sun burn balik kl baru fikir.;)

Selepas 5 jam di 2 pulau.
kami perlu bergegas pulang,
flight pulang ke kuala lumpur sedang menunggu pulak.
agak kepenatan rushing buat semua aktiviti dalam 3 hari,
tapi sangat berbaloi!
we never know either have the same chances to go there again.
so grab the chance!

jadi pulanglah kami dengan selamatnya.
terima kasih banyak-banyak kepada seorang rakan yang sudi ambil malam-malam dan hantar kami semua pulang ke rumah dengan selamat.(u know who you are ;)

walaupun selepas peristiwa ini terjadi suatu peristiwa yang sangat tidak terjangka,
i will accept it as a fate.
don't judge a book by its cover.

**********************************************************************
nak menyelit sikit cerita lain :
in love story,times will determine everything.
they say boys will break your heart.real men will pick up the pieces.
when women fall in love,
we fall in HARD and FAST.
but for men,they  fall in love in STAGES.
first, men fall in love with the looks,then they fall in love with your mind.
finally,they fall in love with your personality and spirit-this is the "true love" part of the process.

btw,just think positive,
instead of settling for a weaker,
less capable men,cannot accept who am i,
what i love to do,
ACKNOWLEDGE that deep gut feeling that you truly desrve BETTER.
That's Mother Nature whispering in your ear,
so you'd better listen!listen!listen!

i still believe in 6 months relationship process.
no matter happen,what i will do,what you will do,
TIMES will tell ;)
of course there will be some arguments,
if you truly want me,you and i will get through it TOGETHER.
if you are not strong enough, i would strongly advise you to say bye-bye ;)

its not about ME,but its about YOU,men
it how u remember the paths,the sacrifice,the cry, the happy moments
TOGETHERNESS
(Togetherness is the feeling of being close to another person emotionally and physically)
.
i'm strongly feel that men must LOVE women more for the happy love life.
Women will strongly love you for the love you give to us.
But with extra effort and sacrifice.
When women agreed to be with you for entire of her life,
many things she will sacrifice,her looks,her work,her hobbies,her time.
So,in order to get one truly men would we sacrifice everything for you,
women will do some tricks and  demand  something to see"THE EFFORT"
;) 
good luck!

"Trust your first instinct, it's usually the right thing to do, and people will praise you for your decision"

p/s :sorry for any grammatical error. ;)




"Great things may come from small beginnings." "Alhamdulillah,Good things come to those who wait" WWW.SARAHATA.COM

2 comments:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  2. Terbaik, saya skg kat kota kinabalu haha

    ReplyDelete

Komen yang elok-elok je tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...