Duit lebih untuk kawen..yippe

CONTACT

CONTACT

Bagi tujuan pengiklanan dan juga servis makeup,perunding imej,'personal shopper' dan juga perunding acara.

Email : sarahataresources@gmail.com
Web  : www.sarahata.com

Hai!

Siapa saya?

Saya adalah seorang yang banyak melakukan kerja-kerja di belakang tabir sebagai seorang makeup artist,pengatur acara,juru acara majlis dll ;),Jadi, kenalan itu samaada saya kenal secara rapat mahupun tidak,ianya satu kelebihan buat saya dan rakan niaga yang lain.

Saya mengalukan mereka yang positif,setia,jujur dan berhati mulia untuk bekerjasama dengan saya.Itu sahaja.

Oh ya,secara sepenuh masa,saya adalah seorang konsultan fesyen dan imej.Jadi,urusan soleka,gaya hijab dan mix dan match serahkan tanggungjawab itu kepada saya, mungkin saya boleh membantu anda. ;) Dahulu,pernah juga menjadi konsultan kewangan dan mungkin akan datang konsultan bisnes dan konsultan restoran dan makanan pula ;)

Baik, apakah tanggungjawab seorang konsultan?

Kami memberi cadangan,idea dan cara penyelesaian terhadap sesuatu isu atau kes.
Untuk menjadi seorang konsultan,anda perlukan sijil yang diiktiraf dari institusi tertentu yang melayakkan anda memberi tunjuk ajar,ilmu yang ingin disampaikan.

Saya percaya dengan ilmu 'book smart' dan 'street smart' ini menjadikan anda seorang yang berpersonaliti menarik dimana anda tahu membawa diri di dalam pelbagai situasi.

Bagi menjadi seorang konsultan yang berdaya saing,beberapa kemahiran asas yang anda perlu kuasai adalah :

-Kemahiran berbahasa. Jika anda menguasai 3/4 bahasa asing ianya satu kelebihan buat anda.
-Kemahiran psikologi. Jika tahu membaca bahasa badan seseorang,senang untuk berurusan dengan mereka
-Kemahiran IT. Jika anda dapat menguasai zaman teknologi,semua urusan bisnes akan jadi lebih mudah.Mungkin sesi konsultan hanya menggunakan perkhidmatan Skype,Google sahaja tanpa perlu keluar menempuh kesesakan jalan raya.
-Kemahiran memandu, Ini penting kerana lazimnya konsultan adalah individu yang menjalankan perkhidmatan. Jika sudah ada pembantu,serahkan saja kepada beliau untuk memandu.
-Kemahiran Kewangan . Penting dalam segala bidang.Bagaimana urusan jual beli perkhidmatan,berapa yuran profesional yang dikenakan dan lain-lain.Sekiranya anda sudah diiktiraf pakar atau 'Mastery" di dalam sesuatu bidang,yuran dikenakan agak tinggi berpatutan dengan ilmu,pengalaman dan kemahiran yang beliau miliki ;)

Ok,sekian sahaja daripada saya.Sebarang cadangan dan ingin menjemput saya untuk memberi seminar,konvensyen,bual bicara mahupun konsultansi individu berkaitan dunia imej,bolehlah berhubung terus ke email saya iaitu :

sarahataresources@gmail.com

*Beri masa 72 jam untuk membalasnya.Terima kasih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...